المقادير :-
*1 دجاجة متوسطة .
*1 ملعقة كبيرة سمن .
*3/4 كوب فريك نظيف ومغسول ." الصراحه انا مش عارف ايه هو الفريك ده "
*1 بصله متوسطه مبشوره .
*كبده وقنصه الجاج ." طبعا مش هنرموها "
*ملح وفلفل .
*بصله صغيره لماء السلق " دي غير المتوسطه خليكوا فاكرين "
*حبهان ومستكه "هههههههه وربنا اول مره اسمع عنهم "
*عصير ليمون " وده مش عارف ليه بس هنشوفوا بعدين "
*بقدونش للزينه " مش للاكل "
**الطريقه :-
-تنظف الدجاجه وتغسل جيدا بالماء والدقيق ثم تشطف بالماء الجاري وتترك في المصفاه لتصفي ماءها .
-تدعك البصله المبشوره بالملح والفلفل . تقطع الكبده والقونصه قطعا صغيره وتخلط بالبصل والفريك ويضاف اليها السمن وعصير الليمون وتحشي الدجاجه بالخليط وتخيط الفتحه بعنايه حتي لايخرج الحشو منها اثناء النضج " بس الصراحه مش عارف هتتخيط بإيه"
_ تغلي كميه مناسبه من الماء حوالي (3.5 كوب ) ويضاف اليه البصله الصحيحه بعد تقشيرها والملح والفلفل والحبهان والمستكه . وعندما يتم النضج تنشل من الشوربه وتحمر في السمن وتقدم .
ملحوظه :
-في حاله ان الاكل باظ يبقا مش مني يبقا منكوا انتوا اللي مش عارفين تعملوها
" اللهم قد بلغت اللهم فاشهد "