elramy
مرحبا بك فى منتدانا نرجو امضاء وقت سعيد ونشكرك على تشريفك المنتدى بالزيارة
elramy
مرحبا بك فى منتدانا نرجو امضاء وقت سعيد ونشكرك على تشريفك المنتدى بالزيارة
elramy
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

elramy

WeLCOME...........................AT...ELRaMy Forums
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 *اكلات شم النسيم*

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
monaamr
عضو مميز
عضو مميز
monaamr


انثى
عدد الرسائل : 81
تاريخ التسجيل : 17/01/2008

*اكلات شم النسيم* Empty
مُساهمةموضوع: *اكلات شم النسيم*   *اكلات شم النسيم* Emptyالأحد أبريل 27, 2008 12:50 am

..................................الرنجه........................


.....................المقادير:...............

رنجة مدخنة _طماطم مقطعة قطع صغيرة
عصير ليمون_ ربع فنجان زيت

....................الطريقة:.................
اشوي الرنجة على النار مباشرة لغاية ما تلاقي إن الجلد بدأ يتشقق، بعد كده اخليها من الأشواك وقطعيها قطع متوسطة الحجم هاتي صنية وحطي فيها الزيت، وبعد كده ضيفي إليه الطماطم وقلبيهم مع بعض لمدة 5 دقائق، وبعد كده ضيفي إليهم الرنجة وعصير الليمون مع التقليب لمدة 10 دقائق بعد كده قدميها وبالهنا والشفا.


______________________________________

..........................الفسيخ والسردين........................

بالنسبة لعمل الفسيخ والسردين فإن أحسن طريقة لعمايلهم هي إنك تنضفيهم كويس من القشرة ومن جوه وبعد كده وتقسميهم قسمين وترشي عليهم زيت وليمون.
وياريت إنك تعملي العملية دي قبل يوم شم النسيم بيوم علشان يتنقع الفسيخ والسردين في الزيت والليمون كويس وبالتالي تقل نسبة الملوحة فيهم.



_________________________________________

.........................سمك مشوي عادي........................


فيه ناس مش بتحب الرنجة والسردين والفسيخ علشان كده هنقول لك على كذا طريقة لعمل السمك المشوي ممكن إنك تجربيها في اليوم ده..
..............................المقادير:.....................

سمك _ نصف راس ثوم_ربطتين كزبرة

معلقة كبيرة كمون _معلقة ملح_معلقة خل

معلقتين شطة حمراء مطحونة

معلقة صغيرة بهارات .

.......................الطريقة:..................
افرمي الكزبة بس الفرمة تكون خشنة ودقي الثوم مع الكمون والبهارات والملح والفلفل الأحمر والليمون وبعد كده ضيفيهم إلى الكزبرة واحشي بيهم قلب السمكة ورشي ماء الحشو على السمكة من فوق وسيبي السمكة نصف ساعة لغاية ما تتّبّل وبعد كده حطيها في الفرن لمدة نصف ساعة أو أقل لغاية ما تلاقي السمكة استوت.. بعد كده طلعيها وقدميها وبالهنا والشفا.


_________________________________________

.........................سمك فيلية في الفرن....................

...................المقادير:...............

كيلو سمك شرائح فيليه _ عصير 3 ليمونات

نصف كوب كزبرة خضراء مقطعة قطع صغيرة

3 ثمرات فلفل أحمر حار مقطع قطع صغيرة

3 ثمرات طماطم مقطعة قطع صغيرة

5 ملاعق كبيرة زيت ذرة + 5 ملاعق كبيرة زيت زيتون

2 معلقة صغيرة كمون_ 2 معلقة صغيرة فلفل أسود_ 2 معلقة صغيرة ملح


.........................الطريقة:..................

اخلطي جميع البهارات الموجودة مع الطماطم والليمون والفلفل والكزبرة والزيت والثوم والبصل وحطي نصفهم في صينية فرن مستطيلة وبعد كده رصي السمك وباقي الخليط فوق السمك وحطيه في الفرن على درجة حرارة متوسطة لغاية ما يستوي وقدميه في طبق مع خس أخضر وشرائح الليمون وبالهنا والشفا.


_____________________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
محمد الرامى
مدير عام المنتدى
مدير عام المنتدى
محمد الرامى


ذكر
عدد الرسائل : 400
العمر : 39
تاريخ التسجيل : 17/01/2008

*اكلات شم النسيم* Empty
مُساهمةموضوع: رد: *اكلات شم النسيم*   *اكلات شم النسيم* Emptyالإثنين أبريل 28, 2008 5:48 am

ميرسى على الاكلات ونايس موضوع بس ياخسارة انا مش باكل الفسيخ او الرنجة

ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه

بس بموت فى السمك المشوى

*اكلات شم النسيم* 590892
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://elramy.ahlamontada.com/portal.htm
 
*اكلات شم النسيم*
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
elramy :: ۩~۵۩ الوادي الأسلامــــــي ۩۵~۩ :: ركن المطبخ-
انتقل الى: